Un total de 1.200 infants es beneficiaran aquest curs de l’activitat L’escola al mercat que compleix 10 anys

Antònia Martín: “Dona’m el sus a un projecte col·laboratiu orientat a la prevenció del sobrepès i de l’obesitat infantil. A les Illes tenim un 19% d’infants amb sobreès i un 9% d’infants amb obesitat”

Més de 22 centres escolars d’entre tercer i sisè de primària assistiran a les visites lúdiques i esportives que es duen a terme a tots els mercats municipals

L’escola al mercat és un projecte col·laboratiu en el que participen el Govern, l’Institut Municipal de l’Esport, Mercapalma i la regidoria de Sanitat i Consum

Palma, 21 de novembre.-La regidora de Sanitat i Consum de l’Ajuntament de Palma, Antònia Martín, juntament amb els representants de diferents àrees que col·laboren al projecte L’escola al mercat, han donat avui el sus a aquesta activitat que s’ha celebrat al mercat de l’Olivar amb alumnes del CEIP Aina Moll.

Al curs 2017-2018 el projecte “L’escola al mercat” arribarà a un total de 1.200 alumnes amb 40 sessions. De moment, ja s’han apuntat més de 22 centres educatius públics i concertats i de necessitats especials de Palma.

Martín ha explicat que l’objectiu d’aquest “projecte col·laboratiu” és “la prevenció i l’obesitat infantil”. “A la nostra comunitat tenim un 19% d’infants en sobrepès i un 9% amb obesitat. L’activitat té una part lúdica dins el mercat i una part esportiva que fa als afores de les instal·lacions”, ha explicat. “Enguany seran 1200 alumnes els que participaran a aquesta activitat i això s’emmarca al projecte de promoció de la salut que passarà de 4.200 places el curs passat a 8.800 places; doblam les activitats, feim esport i feim salut”, ha afegit la regidora.

Cal recordar que “L’escola al mercat” forma part d’un conveni de col·laboració entre diversos organismes i institucions de les Illes Balears: l’Ajuntament de Palma, Govern mitjançant les conselleries d’Educació i Universitat, Treball, Comerç i Industria, Salut, Mercapalma, Associació Patronal de Majoristes de Mercapalma de fruits i productes hortícolas, Federació de Mercats Permanents

de Mallorca. Des de l’any 2009 totes aquestes institucions uniren esforços per dur a terme accions encaminades a atallar l’obesitat i el sobrepès i crear dinàmiques per invertir aquesta tendència. Així, aquesta activitat dona a conèixer els mercats municipals com un lloc integrat als barris i un punt d’abastiment saludable i sostenible.

Aquest projecte va començar a l’any 2009 i s’adreça als alumnes de segon i tercer cicle d’educació primària (infants de 8 a 12 anys ). L’activitat té una durada aproximada de dues hores i consisteix en una visita al mercat municipal del barri de referència del centre educatiu, una activitat lúdico-esportiva amb l’Institut Municipal de l’Esport (IME) que es fa als exteriors del mercat i un benerar saludable. A més, s’ofereix material divulgatiu per treballar l’alimentació.

a 21 de novembre de 2017