L’Escola al Mercat una dècada coordinant el projecte

Es clausura la desena edició de l’Escola al Mercat

La cloenda ha comptat amb una Gimcana de la Dieta Mediterrània organitzada per la Fundació Agrupació en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma i Mercapalma

El 24 de maig a l’exterior del Mercat de l’Olivar ha acollit la cloenda de l’activitat de promoció de la salut «L’escola al mercat», que durant el present curs ha celebrat seu desè aniversari.

Antònia Martín, la regidora de Sanitat i Consum, la directora general de l’Àrea, Maria Antònia Comas, la regidora d’Educació i Esports, Susanna Moll, el gerent de Mercapalma, Jeroni Barbon, i la cap de servei de la Conselleria d’Educació, Coloma Ferrer, han lliurat els diplomes i les camisetes commemoratives del desè aniversari als alumnes que han assistit a la cloenda.

En total s’han beneficiat d’aquest projecte durant el curs 2017-2018 un total de 1.530 alumnes de 17 centres educatius de Palma repartits en 55 sessions. Es tracta de 350 infants més que el curs anterior, quan n’hi participaren 1.180.

En acabar la cloenda els 63 alumnes del CEIP Miquel Porcel, que han estat distingits amb el premi al centre més participatiu, han gaudit de la Gimcana de la Dieta Mediterrània.

Aquesta Gimcana és un viatge per la dieta mediterrània, un dels models de dieta més saludables. Durant el joc, els participants passen de prova en prova (tallers de cuina, manualitats i jocs), alhora que aprenen quins són els valors nutricionals necessaris per a assegurar una bona alimentació.

L’objectiu és que els infants aprenguin a elaborar per ells mateixos receptes culinàries fàcils i saludables, amb fruites i hortalisses fresques i de temporada, fomentant la seva autonomia com a persones, alhora que es diverteixen. A més, hi haurà diferents proves i jocs tradicionals amb l’objectiu de fomentar l’activitat física, atès que tant l’alimentació saludable com l’exercici físic són hàbits bàsics per a gaudir d’una bona salut i que han d’inculcar des de la infància.

Un projecte amb 10 anys d’història coordinat per Mercapalma

L’activitat de promoció de la salut «L’escola al mercat» es va iniciar l’any 2008 motivat per diferents estudis que mostraven com en els darrers anys hi havia hagut una disminució del consum de fruites i verdures, i un augment del de carn i menjars ràpids, coincidint amb un augment del sobrepès i l’obesitat en la població infantil i juvenil.

Per a fer front a aquest problema, les institucions participants en el projecte (Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Palma, Mercapalma, Associació Patronal de Majoristes de Mercapalma de Fruites i Productes Hortícoles, Federació de Mercats Permanents de Mallorca) uniren esforços per a intentar invertir aquesta tendència.

El projecte «L’escola al mercat» està adreçat a infants de tercer a sisè d’educació primària i té tres objectius:

  1. Millorar els hàbits alimentaris i impulsar la vida activa, especialment, fomentant el consum de fruites i verdures d’origen local i de temporada com a pràctica de consum sostenible.
  2. Donar a conèixer la cadena comercial, i en concret, els mercats municipals de cada barri, potenciant-los com a pràctica de consum sostenible.
  3. Dinamitzar els mercats municipals i augmentar la competitivitat de la cadena comercial.

L’activitat educativa principal del projecte «L’escola al mercat» es realitza als mercats municipals del barri al qual pertany el centre educatiu i està pensada per a complementar les activitats sobre alimentació que s’imparteixen a l’escola

En no res tornam de l’estiu i engegam la nova edició!