Desdejuni saludable per conscienciar als joves

Desdejuni saludable, un taller on 2.000 alumnes de Palma han descobert les claus d’una bona alimentació

Durant aquest, curs 2017-2018, s’han realitzat 76 tallers d’aquesta activitat de la regidoria de Sanitat i Consum que vòl conscienciar de la importància de la primera menjada del dia. Mercapalma col·labora aportant un total de 374 quilos de fruita per desenvolupar aquesta activitat.

l’activitat “el desdejuni saludable”, que al present curs 2017-2018 ha arribat a un total 1.965 alumnes de 26  centres educatius diferents. En total s’han impartit 76 tallers d’aquesta activitat de la regidoria de Sanitat i Consum que té per objectiu reforçar entre els infants, els mestres i les famílies els coneixements, les habilitats i les actituds saludables en alimentació i nutrició.

Es vol conscienciar de la importància del desdejuni com la primera menjada del dia i una pauta d’alimentació sana com a factor protector enfront l’obesitat  i el sobrepès. Mercapalma col·labora amb aquesta activitat aportant un total de 374 quilos de fruita.

Aquesta activitat de promoció de la salut ha arribat al doble d’alumnes que l’any passat, quan es beneficiaren 1112 alumnes i s’impartiren 40 sessions.

El desdejuni saludable és un programa que es duu a terme des de 2005 i que compta amb una gran demanda de la comunitat educativa. Aquesta activitat s’ofereix cada curs a través de la plataforma Palma Educa (www.palmaeduca.cat). En els darrers anys s’han introduït canvis metodològics per tal de fer l’activitat més atractiva, participativa i engrescadora pels infants. A més, al present curs escolar s’ha augmentat considerablement el nombre de sessions per donar resposta a l’elevada demanada dels anys anteriors

Metodologia

Aquesta activitat consta de tres parts:

Una primera part, el joc “Anem cap al desdejuni”, que és l’eix central de l’activitat, l’objectiu del qual és reforçar els hàbits saludables dels infants, concretament els relacionats amb l’alimentació, la higiene i l’activitat física. Es juga per equips per tal de fomentar el diàleg i el consens.

A la segona part s’exposa de manera breu la importància de desdejunar, la higiene bucodental i la higiene de les mans, com a hàbits lligats a l’alimentació.

Per acabar, es berena de manera saludable amb productes locals: pa moreno amb oli d’oliva verge, formatge mallorquí, fruita i aigua. La fruita que es proporciona és de temporada, s’adquireix al Mercat de l’Olivar i està subvencionada per Mercapalma.

Quan s’acaba l’activitat es dona un tríptic amb la piràmide de l’alimentació i un altre d’higiene bucodental perquè els infants se’ls enduguin a casa i d’aquesta manera puguin explicar als seus pares i mares què han fet. S’intenta promoure tant la implicació de l’alumnat com la dels mestres i mares i pares.