La síndria, fruita d’estiu

Calor, sol, platja, gelats, fruita fresca,… Us sonen, no? Exacte, tots aquests substantius simbolitzen l’estiu. Al llarg d’aquesta estació, la gran majoria canviem la nostra alimentació i incloem begudes fresques, aliments crus i altres varietats de fruites que no trobem als mercats la resta de l’any.

Com de fruites d’estiu va el tema, hem triat la síndria per comentar les seves propietats i beneficis per a l’organisme. La síndria protagonitza molts plats estiuencs convertint-se en tot un clàssic saludable de l’estiu.

Propietats de la síndria
Formada majoritàriament per aigua (un 93%), la síndria s’ha caracteritzat per ser la fruita estiuenca amiga de la línia i les dietes. No obstant això, les seves propietats van molt més lluny.

Aquesta fruita conté àcid fòlic, potassi, magnesi, fibra i hidrats de carboni, nutrients altament beneficiosos i necessaris per a l’organisme. De fet, l’àcid fòlic està especialment indicat per a les embarassades. El potassi i el magnesi, juntament amb els carbohidrats, són ideals pels qui practiquen esports. En definitiva, la composició nutritiva de la síndria resulta ideal.

Que és hidratant i depura, a causa del seu alt contingut en aigua.

El seu poder antioxidant i anticancerígen li ve proporcionat pel seu color vermell, el qual també està present en altres fruites i hortalisses com les maduixes, els gerds, el tomàquet, el pebrot i moltes altres.
La fibra que conté també col·labora en la seva naturalesa depuradora, però sobretot en el seu poder laxant. Sense deixar de costat el favorable que és per al cor i per alleujar el famós cruiximent que molts esportistes sofreixen. Aquesta característica té com a origen la seva gran aportació de L-Citrulina, un aminoàcid molt beneficiós per a l’organisme.
La L-Citrulina també li aporta una de les seves propietats més desconegudes però més cridaneres: l’afrodisíaca. Sí, heu llegit bé. Aquest aminoàcid es caracteritza per ajudar a relaxar els gots sanguinis permetent un flux de torrent més alt.
El motiu està en la digestió. El nostre organisme, en assimilar la L-Citrulina, la converteix en arginina, un altre aminoàcid que millora i promou la fertilitat masculina i regula les hormones. Fins i tot molts esportistes la utilitzen per millorar el seu rendiment en els entrenaments. En menjaràs més síndria avui?