CUINA DE MERCAT, CUINA DE QUALITAT

Edu Cuenca i Rafa Taronjí, Bar d’es Merca

RT – Bon dia, el meu nom és Rafa Taronjí i som soci, juntament amb el meu cunyat, en aquest projecte que hem començat.

EC – Bon dia, som Edu Cuenca i som el copropietari juntament amb el meu cunyat del denominat Bar d’es Merca.

RT – El nom el vàrem canviar perquè volíem que fos un projecte nou, començar de zero. Es diu Bar D’es Merca, la finalitat és donar als treballadors i a la gent corrent (que també s’ho mereix) un bon servei, una bona qualitat i que puguin gaudir d’un bon cafè, un bon berenar a un preu assequible.

EC – Pel que fa a l’horari, serà fix de 4.30 h del matí a 15 h de l’horabaixa que és quan es tanca la cuina. Qui vengui un poc més tard de les 15 h no hi ha problema si volen prendre unes tapes, un cafè, etc.

Ens hem decidit instal·lar-nos aquí perquè tant el meu cunyat Rafa com jo fa molts anys que estam vinculats a Mercapalma i coneixem molta gent aquí de molts anys enrere i ells són realment els qui ens guien en els productes que hem d’oferir. A més aquí hi ha les empreses que ens abasteixen.

RT – A més aquí tens productes frescs per abastir-te cada dia. Els serveixen pràcticament al moment i bé… els clients que tenim són entesos en aquests productes i els hem d’oferir qualitat.

EC – I quantitat…

RT – Si perquè no pots anar amb ‘pulguitas‘ i coses d’aquest tipus, a les persones d’aquí els agrada menjar bé.

EC – Pel que fa a l’aparcament, pensam que és molt accessible, el preu de l’entrada, 1 €, bé vas a un altre bar a Palma i has de pagar el tiquet de l’ORA.

RT – Els productes que oferim són des de l’entrepà de tot tipus, tapes variades que anam canviant a demanda del client pràcticament (com que són clients habituals, és com un ambient familiar doncs et comenten «escolta idò a mi m’agradaria demà menjar…. això.» i s’intenta fer). Intentem variar, no sempre tenir el mateix perquè la gent s’arriba a cansar, hem decidit que en lloc de fer menú (que és el que tothom fa) feim un plat diari, és a dir els dilluns aquest plat, els dimarts aquest altre, etc., i el divendres com a cop d’efecte i que la gent se’n vagi contenta el cap de setmana, feim el llamàntol frit amb patates i ous.

EC – Fa un mes, justament avui, que vàrem obrir i hem vist que ha tengut una gran acceptació, al començament no pensàvem que tendríem aquest volum de feina i hem hagut de reforçar pel que fa al personal perquè quedava just a l’hora del berenar.

Ara mateix som persones. Una cuinera (Maria del Mar), una encarregada (Lita), una al·lota que anomenam «corre torns» (que ens ajuda a la barra, recollint taules, etc.) (Andrea) i una persona que se’n cuida dels berenars (Manolo).

El cafè hem intentat que segui molt bo, és d’aigua d’osmosis i creim que és un atractiu important, més a un lloc com aquest que la gent el necessita perquè matina, s’aixeca molt prest i ha d’estar ben desperta. Un cafè bo sempre va bé.

RT – Si, hem invertit més en això pensant que és el que la gent mira molt, un bon cafè creim que és quelcom imprescindible.

EC – Estam oberts al que els nostres clients ens demandin. De moment j hem fet algun dinar d’empresa. Del que sí que estam contents és de veure que ve gent de fora de la Merca, per exemple comercials que es posen d’acord i vénen a dinar, s’ajunten i com que saben que el dijous hi ha aquest plat, perquè potser ha vengut algú i ho ha tastat, ho comenta als companys i queden per dinar junts.

El que veim és que hem de ser oberts en idees, si un client ve i diu, «per què no hi posau un parell més de patates?» i veim que és vera que a tothom li agraden les patates, o una salseta, intentam que la gent se’n vagi contenta.

RT – Hem d’agrair a Mercapalma que ens ha donat suport en arrancar i que per exemple, no ens han posat impediments a l’hora d’entrar fora d’horari de mercat, això per a nosaltres és quelcom positiu.
Jo crec que és com tot, quan una empresa veus que et respon i fa les coses bé, s’ha de seguir en la mateixa línia.

Per acabar idò dir que vengueu tots a tastar els nostres productes.

Us esperam al pavelló III de Mercapalma.

24 d’agost de 2017