MERCAPALMA COL·LABORA EN LA CAMPANYA OPERACIÓN TIPAZO DE LA FUNDACIÓ BANC DE SANG I TEIXITS DE LES ILLES BALEARS.

El passat dimecres 9 d’agost es va dur a terme la «Operación Tipazo» en les instal·lacions de Mercapalma.

En aquesta ocasió el bus «dóna sang» de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears es va acostar Mercapalma per recollir les donacions.

L’autobús va estar estacionat en el ‘Situado de Productores’ des de les 11:00 h fins a les 15:00 h. En aquest temps varen visitar l’autobús 26 persones de les quals 15 ja eren donants i 8 eren nous donants.

«Operación Tipazo. Este verano salva vidas» és la campanya del Banc de Sang per recordar a la població que vagi a donar sang en aquesta època. L’objectiu és que la gent no oblidi la donació de sang a l’estiu per poder atendre les més de 3.000 persones que necessitaran sang en operacions, tractaments de malalties greus, urgències i accidents.
A l’estiu, la població augmenta i hi ha més accidents. S’hi afegeix que moltes de les persones que donen amb regularitat no poden fer-ho perquè són de vacances o per ser l’època en la qual més feina tenen. L’onada de calor que estam patint també és un dels frens als quals s’enfronta la gent a l’hora de donar sang.
La donació de sang és un acte voluntari i de caràcter altruista que té una durada de 20 o 30 minuts i ofereix a canvi tota una vida a les moltes persones malaltes que necessiten sang per als seus tractaments com intervencions quirúrgiques, trasplantaments, accidents, malalties i teràpies oncològiques, entre d’altres. Qualsevol persona sana d’entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot donar sang. La sang no es pot fabricar, es necessiten persones solidàries.

Volem agrair a tores les persones que es varen acostar a l’autobús per fer la seva contribució i especialment al personal d’Agroilla i de Mercapalma per la col·laboració desinteressada que han fet en aquesta primera campanya.