Saps quines propietats té el meló?

Saps quines propietats té el meló?

El meló amb pernil és un dels plats estrella de l’estiu, al costat d’altres com el gaspatxo o l’ensalada russa. Per això, pensam amb ell com una fruita versàtil: amb ell es poden preparar tant receptes salades com dolçes,  sòlides i líquides.

No obstant això, les propietats del meló no es limiten a les gastronòmiques, en la nostra salut també influeixen. En concret i començant pel principi, la seva composició consta de molts nutrients: vitamina C, vitamina A, potassi, flavonoides, manganès i, molta aigua i hidrats de carboni.

Gràcies a la vitamina C i la vitamina A, el meló es caracteritza pel seu gran poder antioxidant i antibacterià.
De fet, el manganès també col·labora en la protecció contra les malalties que poden atacar al nostre organisme.
Pel que al potassi es refereix, aquest ajuda a controlar la pressió sanguínia, convertint al meló en una fruita beneficiosa per al cor.
Els flavonoides, d’altra banda, són la raó del poder antioxidant del meló, igual que l’anteriorment comentada vitamina A.
L’aigua i els carbohidrats segueixen sent el gran aliat contra la deshidratació i una gran aportació d’energia per als esportistes.
Per aquests motius el meló s’utilitza tant per a dietes, com per tractar l’insomni, doncs facilita el somni i la relaxació gràcies al potassi. Encara que també s’usa en cataplasmes per a la pell. Aquí  tens la raó per la qual moltes cremes facials i corporals incorporen meló per combatre la flacidessa, les taques i la sequedat.