Mercapalma es vol convertir en un centre d’innovació i coneixement per al sector agroalimentari

El passat 04 d’Agost es presentà el Pla Estratègic de Mercapalma per al trieni 2017-2019 que té per objectiu convertir aquesta empresa pública participada per l’Ajuntament de Palma i per Mercasa en un “hub” d’innovació i coneixement per al sector agroalimentari.

Aquest Pla Estratègic s’ha elaborat de forma participada entre accionistes, personal i clients durant els darrers mesos i es pretén que Mercapalma deixi de ser únicament un polígon alimentari i es doni un valor afegit a les empreses ubicades dins del recinte.

Per a l’equip de Mercapalma és un repte” implantar el Pla Estratègic 2017-2019. Es vol potenciar el rol d’empresa pública i cercam col·laboració, coordinació, comunicació, compromís i confiança per arribar a uns resultats positius per a tots el grups d’interés.

Així, el Pla Estratègic compta amb les següents Línies de Visió:

1) Ser reconeguts com a dinamitzadors del sector agroalimentari (mitjançant el Projecte Mercaimpuls): amb aquest projecte es vol convertir a Mercapalma en un “hub d’innovació i coneixement”. Així, es pretén que Mercapalma sigui un punt de connexió entre comunitat d’empreses, centres d’investigació i emprenedors. El Projecte Mercaimpuls es desenvolupa en tres eixos:  treball i emprenedors per ajudar a cobrir les necessitats de les empreses en quant a becaris i estudiants en pràctiques; en segon lloc s’està potenciant la innovació fent de Mercapalma un agent facilitador entre les diferents entitats que integren el sector agroalimentari i, en tercer lloc la formació i el coneixement mitjançant cursos, visites a empreses i encontres temàtics.

2) Diversificació d’ofertes de productes i captació de nous clients: Mercapalma vol créixer per adaptar-se a les necessitats dels clients actuals i futurs cercant operadors amb una valor afegit. En aquest sentit es cerca potenciar la presencia d’empreses que elaboren aliments processats.

3) Promoure una alimentació saludable, recolçar el producte de proximitat (local) i garantir la seguretat alimentaria: Mercapalma vol donar a conèixer millor el mercat pagès de petits productors que existeix dins Mercapalma per a potenciar la comercialització del producte local. Es fan visites per a estudiants i els conscienciem sobre l’alimentació saludable i el consum responsable.

4) Reduïr l’impacte ambiental  i el malbaratament alimentari. Mercapalma ja està fent feina amb millores a les instal·lacions per reduir l’impacte ambiental i facilitant i afavorint l’entrega d’aliments a la Fundació  Banc d’Aliments de Mallorca perquè reverteixin a les ONG’s.

5) Fomentar la participació: l’equip de Mercapalma està integrat per 15 persones. En aquest sentit es vol potenciar la participació de l’equip fomentant la cultura d’empresa, el treball en equip i la gestió proactiva.

Mercapalma, en dades:

Mercapalma és el major polígon agroalimentari de Mallorca. Té una superfície total de 372.856 metres quadrats i l’any 2016 comercialitzà 246.779 tones d’aliments per un valor de 364 milions d’euros. En aquests moments a Mercapalma hi ha un total de 97 empreses de les quals 36 són de fruites i hortalisses. En total les empreses ubicades a Mercapalma aglutinen a 1900 treballadors.