L‘ajuntament de Palma i Fundació Agrupació organitzen en el Mercat de l’Olivar la Gimcana de la Dieta Mediterrània

Hi participen els alumnes del Col·legi La Salle, guanyadors del premi al centre més participatiu durant aquest curs 2016-17, dins el projecte «L’escola al mercat»
Palma, 11 de maig de 2017. – Demà divendres 12 de maig tendrà lloc a l’exterior del Mercat de l’Olivar la Gimcana de la Dieta Mediterrània, organitzada per Fundació Agrupació en col·laboració amb l’Ajuntament de Palma i el projecte municipal «L’escola al mercat».

Els alumnes del Col·legi La Salle de Palma gaudiran de la participació en aquesta Gimcana, en haver estat els guanyadors del premi al centre més participatiu durant aquest curs 2016-17 dins el projecte «L’escola al mercat». Està prevista la participació en aquesta jornada d’aproximadament uns 80 infants.

Aquesta gimcana és un viatge per la dieta mediterrània, un dels models de dieta més saludables. Durant aquest joc, els participants van passant de prova en prova (tallers de cuina, treballs manuals i jocs), alhora que aprenen quins són els valors nutricionals necessaris per assegurar una bona alimentació.

L’objectiu d’aquesta gimcana és que els infants aprenguin a elaborar ells mateixos receptes de cuina fàcils i saludables, amb fruites i hortalisses fresques i de temporada, fomentant la seva autonomia alhora que es diverteixen. A més, hi haurà diferents proves i jocs tradicionals amb l’objectiu de fomentar l’activitat física, ja que tant l’alimentació saludable com l’exercici físic són hàbits bàsics per gaudir de bona salut i que s’han d’inculcar des de la infància.

El projecte «L’escola al mercat» es va iniciar l’any 2009 motivat per diferents estudis que mostraven com en els darrers anys hi ha hagut una disminució del consum de fruites i verdures i un augment del consum de carn i menjar ràpid, coincidint amb un augment del sobrepès i de l’obesitat en la població infantil i juvenil.

Per fer front a aquest problema, les institucions participants en el projecte (Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Palma; Mercapalma, Associació Patronal de Majoristes de Mercapalma de Fruites i Productes Hortícoles, Federació de Mercats Permanents de Mallorca) varen unir esforços per intentar invertir aquesta tendència. La informació addicional sobre aquest projecte es troba a la pàgina web http://proyectoeducativoescolaalmercat.blogspot.com.es/

El projecte «L’escola al mercat» va adreçat a nins i nines de 3r a 6è d’Educació Primària i té tres objectius:

-Millorar els hàbits alimentaris dels infants i impulsar la vida activa, especialment, fomentant el consum de fruites i verdures d’origen local i de temporada com a pràctica de consum sostenible.

-Donar a conèixer la cadena comercial, i en concret, els mercats municipals de cada barri, potenciant la pràctica de consum sostenible.

-Dinamitzar els mercats municipals i augmentar la competitivitat de la cadena comercial.

L’activitat educativa principal del projecte «L’escola al mercat» es realitza en els mercats municipals del barri al qual pertany el centre educatiu i està pensada per complementar les activitats sobre alimentació que s’imparteixen a l’escola. També es poden complementar, si ho desitgen amb altres activitats que promocionen l’alimentació saludable i que s’ofereixen a la pàgina web www.palmaeduca.es

12 de maig de 2017