El dia a dia de Mercapalma el feim les persones i molt concretament les empreses que es troben a Mercapalma, sense les quals no hi hauria aquest ambient tan frenètic des de molt abans que s’aixequi el sol.

A la taula rodona que vàrem celebrar a Mercapalma el passat dimecres dia 25 d’octubre, vàrem convidar dos propietaris i directors de dues de les empreses que formen aquest teixit tan matiner:

Isabel Vicens, d’Agromallorca. Empresa que acull tres generacions de la família Vicens. Productora, distribuïdora, transformadora i exportadora de producte local.

Biel Mas, de Productes d’Horta, «Es Caragol». Empresa familiar distribuïdora de fruites, verdures i hortalisses en el món de l’hoteleria de Balears.

Varen voler compartir amb nosaltres quina és la seva rutina de feina i quins són els seus secrets per dur endavant aquest dia a dia, que és molt diferent segons l’època de l’any.

Les empreses majoristes de fruites i hortalisses de Mercapalma comencen la seva tasca a les quatre i mitja de la matinada, i aquí es compleix la dita «qui primer és, primer engrana». Els dimarts i els divendres hi ha mercat de productors i és qüestió de posar-s’hi d’hora… Quan hagin acabat les operacions ja aniran a berenar (activitat que es pot fer entre les 9 i les 12).

Com es fa per conciliar vida familiar i vida laboral? Molt senzill: dur la família al negoci.

Duen a Mercapalma més de 30 anys i també són com una gran família, compartint els bons moments com les noces, naixements, i també moments menys alegres.

Gràcies a aquesta activitat, a les botigues, restaurants, hotels i mercats hi arriben els productes hortofructícoles en bones condicions físiques i econòmiques. Per això anomenam Mercapalma, «el Rebost de Mallorca».

Mercapalma, 3 de novembre de 2017