El dia a dia de Mercapalma ho feim les persones i molt concretament les empreses que es troben a Mercapalma, sense las quals no hi hauria aquest ambient tan frenètic desde molt abans que s’aixequi el sol.

A la taula rodona que varem celebrar a Mercapalma el passat dimecres dia 25 d’octubre, varem convidar a dos propietaris i directors de dues de les empreses que formen aquest teixit tan matiner:

Isabel Vicens, d’Agromallorca. Empresa que acull a tres generacions de la familia Vicens. Productora, distribuidora, transformadora i exportadora de producte local.

Biel Mas, de Productes d’Horta, “Es Caragol”. Empresa familiar distribuidora de fruites, verdures i hortalisses en el món de l’hoteleria de Balears.

Varen voler a compartir amb noltres quina és la seva rutina de feina i quins són els seus secrets per dur endevant aquest dia a dia, que és molt diferent segons l’època de l’any.

Les empreses majoristes de fruites i hortalisses de Mercapalma comencen la seva tasca a les quatre i mitja de la matinada, i aquí es compleix la dita “qui primer és, primer engrana”.  Els dimarts i els divendres hi ha mercat de productors i és questió de posar-s’hi d’hora…Quan haguin acabat les operacions ja aniràn a berenar (activitat que es pot fer entre les 9 i les 12).

Còm es fa per conciliar vida familiar i vida laboral? Molt senzill: dur la família al negoci.

Duen a Mercapalma més de 30 anys i també són com una gran familia, compartint els bons moments com les noces, neixements, i també moments menys alegres.

Gràcies a aquesta activitat, a les botigues, restaurants, hotels i mercats arriben els productes hortofruitícoles en bones condicions físiques i económiques. Per això anomenam Mercapalma, “el Rebost de Mallorca”.

Mercapalma, 3 de novembre de 2017